Geef een puppy niet meer dan één commando

zit commandoEr zijn een aantal basisregels die je altijd moet volgen als het gaat om het geven van commando’s.

Geef nooit een commando als de pup het nog niet kan uitvoeren

Het heeft geen nut om commando’s te geven als de hond het commando nog moet leren. Als je de pup een oefening wilt leren zoals bijvoorbeeld “zit” geef dan het commando als de hond net is gaan zitten.

Herhaal het commando niet

1 commando = 1 reactie van de hond.

Wanneer je commando’s blijft herhalen leer je de pup dat er sowieso wel een beloning komt, het maakt voor de hond niet uit wanneer hij een keer luistert. Je moet het tenslotte belonen als hij het gegeven commando wel een keer goed uitvoert.

Voorbeeld:
Het is niet effectief om “Zit! Zit!, Zit?, zit..” te zeggen. Als u gewoon één keer “Zit” zegt op een kalme assertieve manier, zal je pup veel eerder luisteren. Indien hij een keer niet luistert, duw dan zijn kont rustig op de grond en beloon hem. Hij zal op een gegeven moment snappen wat je van hem vraagt.

1 Reactie »

  1. Snakelady 7 december 2012 op 09:48 - Reply

    Ik lees in dit stukje over commando’s dat wanneer een pup niet in 1 x gaat zitten je rustig op de kont moet duwen. Ik weet dat het heel slecht is om op de kont te duwen i.v.m. de heupen en gewrichten.
    Je kan beter met je hand over de kont gaan en dan naar de achterpoten in die holte zachtjes richting zijn/haar buik duwen, dan gaan ze ook zitten en is beter voor de heupen en gewrichten.

Laat een reactie achter »